25 Mart 2009, 05:21
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Mısır Dolması
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
* 1 kg. el değirmeninde çekilmiş mısır
* 1 demet maydanoz
* 5 baş kuru soğan
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 çorba kaşığı sade yağ
* 1 kg. kara lahana, tuz Yapılışı
Çekilmiş mısır unu bir tencereye konup, suyu çekilinceye kadar haşlanır. İçine ince doğranmış soğan, maydanoz, karabiber ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Yağın yarısı eritilerek üzerine dökülür. Tencerenin ateşten indirilmesine yakın, kalan yağ eritilerek kızgın halde dolmaların üzerine dökülür. Daha sonra servis yapılır. İsteğe göre dolma yoğurtla da yenilebilir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Alıntı. |
| |