26 Mart 2009, 05:57
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Zeytinyağlı Şalgam
Zeytinyağlı Şalgam [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Malzeme
1 çay bardağı Zeytinyağı
1 kg. şalgam (Soyulmuş, yarım kesilmiş, yassı doğranmış)
1 kg. havuç (Soyulup, yassı doğranmış)
2 adet patates (Soyulup, yassı doğranmış)
1 tatlı kaşığı Un
½ limonun suyu
Tuz
Su
1 çorba kaşığı şeker
6 adet soğan (Küçük boy, soyulmuş)
½ bağ dereotu Hazırlanışı
Soğanları ve sebzeleri yıkayıp, pişireceğiniz tencerenin içine koyun.
Yağı, unu, limon suyunu, tuzu, şekeri ve sebzelerin üzerini aşacak kadar suyu ilave edin.
Tencerenin üzerine malzemeyi bastıracak şekilde tabak koyup, pişmeye bırakın.
5 dakika kaynadıktan sonra tuzunu kontrol edip, ağır ateşte 15 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra üzerini dereotu ile süsleyip, servis yapın. Alıntı. |
| |