Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Mart 2009, 23:23   #78
Çevrimdışı
eviL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: LamatalOcshe Script(ScreenShot)




merhabalar, msnden link geldi bir konuyla alakalı ana sayfaya bakarken bu başlığı gördüm. Bütün yorumları okudum sanırım :]

Scriptin ismi çok kötü, interneti kullanan ziyaretçilerin "internet türkçesini" kullandığını göz önüne alırsak bu ismi akılda tutabilmeleri, telaffuz edebilmeleri çok zor olacaktır. İsmi değişmeli. Eğer bu mirc tadında olacaksa, özcanın yaptığı gibi "chatfox" tarzı akılda duracak birşey olmalı(özentilik değilde, akılda duruculuk manasında).

Scriptte koruma olayına olayına siz yeterince cevap vermişsiniz, screenshotlarda gördüğüm(bana göre gereksiz) "haberler". Chat'e giren hiç kimse haber okumaz, ben bugüne kadar haber konusuna duyarlı olan IRC kullanıcısı görmedim :] haberleri aldığınız site, sistemini değişirse mirc zırt pırt hata vermeye başlayabilir, antivirüsler iframeyi virüs olarak görebilir v.s v.s.

Olmaması gerekenler(bana göre gene), TV , Video izleme, WebCam(ileride olabilir), Titreşim(en gereksiz şey.),(explorer sayfası)

TV mirci kasar, kastığı zamanda kullanım oranı düşer, mircden internet'e girmek? ne saçma geliyor dimi düşününce :] Hemen hemen bütün düz mirclerde @web diye bir sayfa vardır, kim kullanmıştır kaç defa kullanmıştır ? Yada msn , skype, gtalk,icq bu programlarda böyle birşey gördünüzmü ? Ben fark etmedim. + Cpu kullanım oranıda kötü duruyor. Cpu nedir pek fazla bilmez bilgisayar kullanıcıları.

Titreşim mevzusu, benim tanımadığım insan chatte sırf selam vermedim diye bana zırt pırt titreşim yollayacak sohbetimin içine edicek, bende sohbet ettimmi diyecem? Yok öyle :P.

Eğer titreşim olayı yapılacaksa, sistem şu şekilde olmalı. mIRC'e giren herkese herşey yazılamasın, arkadaş listesi olsun sadece o kişiler yazabilsin.(ozamanda farklı insanlarla tanışma mevzusu olmaz, irc amacından sapar). Diğer bir seçenek, mirci kullanan herkesin titreşim özelliği kapalı olacak, istediği zaman aktif edebilecek. Aktif ettiğinde kişiyi titretenlerden rahatsız olacağı bir durum olursa o kişiyi "göz ardı" edebilecek. v.s v.s

Özel konuşma penceresi çok çekici duruyor, albenisi var. DCC, dosya paylaşım olayını belirlediğin kişilerle yapabilme özelliği olabilir. Herkes herşeyi yollamamalı, eğer biri sana birşey yollamak istiyorsa önce arkadaş listende olmalı öyle yollamalı, bu olabilir.

Görüntü olarak, olabilecek herşeyi kapsadığının farkındayım, çok iyi düşünülmüş bir proje. MSN , gtalk , icq bunlardan hiç bir eksiğinin olmayacağına şüphemde yok. Projene büyük şirketler sahip çıkabilir, ileride çok şeyler kazandırabilir sana. P4 işlemciden, çift çekirdekli işlemcilerle iyi test et, kasılma olmadığı sürece yaptığın iş tutar ve mirc'i insanlara tekrar sevdirebilirsin. Kazanıp, kazandırırsın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


iyi çalışmalar.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet