Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Mart 2009, 04:56   #2
Çevrimdışı
YapraK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: IV. Zihniyetin işlevleri




Sonuç

Zihniyet o halde, bir grup insanın ortak psişik referans örüntüsüdür.

Ortak eylemleri anlamak için zihniyet hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.

Gerçekte ortak eylem mantığı sadece durumu tanımlayan dış tahditler sistemince belirlenmemektedir (meğer ki bu sistem ezici bir ağırlıkta olmasın ve üstelik…) Bu durum, yani tahditler sistemi grup ya da gruplarca kendi zihniyetlerine göre değerlendirilir, “algılanır’. Bu zihniyet durum içinde grubun çıkar ve hedeflerini tanımlar. Ortak davranış insanlarla tahditler yapısı arasındaki etkileşimin bileşkesidir. Her toplumsal oyuncu, kendi değerleri temelinde, tahditler yapısı içinde yaptığı eylemleri optimalleştirmeye çalışır.

Kararların optimalleştirilmesi ölçütlerinin, hızlı bir kişisel içe bakışla ulaşılan evrenselci psikolojinin kullanılmasıyla elde edilen ölçütler olduğunu ileri süren R. Boudon’un (1977) yöntembilimsel bireycilik postülasını referans olarak göstererek psiko-sosyolojik yöntembilimsel bireycilik postülasını ileri sürüyorum.

Bu son postülaya göre, her oyuncu doyumunu kendi psikolojik değerler sistemine göre (yani kendi zihniyetine göre) en üst düzeye vardırmaya çalışır. Bir oyuncunun kendini içinde gördüğü tahditler sistemi, kendi dünya görüşü sistemine göre açımlanamazsa, davranışsal kararları önceden tahmin edilemez.

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet