Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Nisan 2009, 23:03   #11
Çevrimdışı
noLove
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Nuh (as)'ın Kavminin Helakı




Günahkar Bir Kavim Olmaları

"Onlar mı hayırlı, yoksa Tubba' kavmi ve onlardan öncekiler mi? Biz onları yıkıma uğrattık. Çünkü onlar, suçlu-günahkardı."

(Duhan Suresi, 37)


Helakı 'Sadece Geçmiş Kavimlerin Başına Gelmiş Olaylar' Olarak Görmek Büyük Yanılgıdır

Dünya hayatının sonu olan helak olayları, aynı zamanda ahiretteki sonsuz hayatın da başlangıcıdır. Helaktan sonra tevbe etme imkanı ve kurtuluş yoktur. Sadece azap üzerine azap vardır. Yani dünyevi bir ceza olan helak olayının ardından bu kişiler için ahirette ebedi cehennem azabı başlar.

Günümüzde de geçmiş kavimlerin düştükleri duruma düşmemek için, yaşadıkları helak olaylarından ders çıkarılması gereken birçok hikmet bulunmaktadır.

Bu hikmetleri ve elçilerin yaptığı tebliğleri görmezden gelen kişilerin ahiret günü düştükleri durum bir ayette şöyle bildirilmiştir:

"Onlar, onun tevilinden başkasına bakmazlar mı? Onun tevilinin geleceği gün, daha önce onu unutanlar, diyecekler ki: "Gerçekten Rabbimiz'in elçileri bize hakkı getirmişlerdi. Şimdi bize şefaat edecek şefaatçiler var mıdır? Veya geri çevrilsek de işlediklerimizden başkasını yapsak." Gerçek şu ki onlar, kendilerini hüsrana uğratmışlardır, uydurmakta oldukları şeyler de kendilerinden uzaklaşıp kaybolmuşlardır."

(Araf Suresi, 53)


Ahiret günü helak edilenlerin durumuna düşmemek için yapılması gereken, bu kıssalar üzerinde samimi bir şekilde düşünmek, içerdikleri derin hikmetleri anlamaya çalışmak olmalıdır. Allah'a inanan herkes, geçmiş kavimlerin Kuran'da bildirilen bu hatalarından ibret alıp, Kuran ahlakına uygun bir şekilde yaşamalı; bunun sonucunda Allah'ın hem dünyada hem de ahirette kendilerine rahmet etmesi için dua etmelidirler. Bununla ilgili olarak bir Kuran ayetinde şöyle buyrulmuştur:

"Andolsun, onların kıssalarında temiz akıl sahipleri için ibretler vardır..."

(Yusuf Suresi, 111)




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet