Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Nisan 2009, 11:29   #6
Çevrimdışı
Hayat
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Merak Ettim de ?




Konuyu ilk okuduğum iki saat içerisinde Sunucuma birisi geldi, yabancı birisi olduğu belliydi sunucu yetkililerinden birisine bu scripti kim yaptı, kodladı diye sordu ve çok güzel olmuş diye geyik yaptı yazılarından anlaşıldığına göre kişi hırsız bir Lamerdi ki zaten biraz daha takılınca dur şurayıda çalayım burayıda çalayım muhabbeti yapmaya başladı kendisini sunucudan uzaklaştırmayarak tek bir cevap verdim içerisinde bir txt var onu iyice oku sonra ne halin varsa gör dedim tabi Lamer Lamerliğine devam etti.

Bilen bilir iyi kötü deneyimimle Coder olmasamda yardım ve hazır kodlar alarak kendim için 2007 yılında bir Script yaptım ve bir nebze olsun bir aylık emeğim beğeni gördü forumda da paylaşımı mevcuttur. Bu tip lamerlere söyleyecek birşey bulamadığın gibi yapacak birşeyde bulamıyorsun adamlar aşmışlar artık çünkü.

Öncelikle bana göre böyle bir düşünce içinde olan arkadaşın bu düşüncenin herşeye çözüm olmayacağı kanısındayım çünkü biliyoruz ki nasıl ki kodları DLL içine gömmeyi ya da farklı taktik kullanmayı bilen coderlerimiz var ise onları çalmayı bilenlerde var fakat mIRC coder piyasasını göz önüne aldığımızda hakikaten Coder olan insanlar çalmayla uğraşmaz ve çalmak isteyenler deneyimsiz Lamerler olur dolayısıyla bu hırsız niteliğinde deneyimsiz insanların önüne geçilmiş olacaktır diye düşünüyorum.

Çözümlerime gelince mantık yürüterek Serdar hocaya hitaben hem soruyor hem paylaşımda bulunuyorum. Hocam zaten DLL kullanarak kodları gizliyorsun ve DLL dosyasındaki kodları çalmayı herkes beceremez diyebilirim ancak bu yöntem senin deneyiminle alakalı öyleki herkes DLL yazamaz.

Düşüncem şu mirc kodları için kendimize has bir dosya uzantısı oluşturmak ve bu dosyaların içerisindeki kodları yalnızca bir dll dosyası aracılığıyla açabilmek (kendimize has uzantıyı sadece dll çözümleyecek farklı yöntemlerle açılmayacak) akabinde dll dosyasını bir addon aracılığıyla mirce yüklettirimek olabilirmi ? Tabi yine tasarım aşamasında normal mrc txt dosyalarıyla çalışılacak tasarım bitince sistem bahsettiğim olaya convert edilecek.

Yada özel yazım bir programla hazırladığımız kod dosyaları şifrelenecek ve convert edilerek uzantıları değiştirilecek bu uzantıyı ve şifrelenmiş kodları yine dll aracılığıyla çözümleyeceğiz.

Örneğin : mIRC.exe dosyasını mIRC.txt yaparsak ortaya karmakarışık şeyler çıkar ve hiç biri bir işe yaramaz fakat bu kodları ve exeyi çözümleyen bir program mevcut..


Konu Hayat tarafından (10 Nisan 2009 Saat 11:35 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet