12 Nisan 2009, 17:34
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kahvaltı Ekmeği
Kahvaltı Ekmeği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler;
*1 adet bütün bayat ekmek,
*2 adet yumurta ( çırpılmış)
*150-200 gr kadar eilmiş beyaz peynir,
*Bir avuç kadar çok ince doğranmış maydanoz,
*1 adet kabuğu soyulmuş ve tavla zarı büyüklüğünde doğranmış domates,
*Arzunuza göre pulbiber ve karabiber.
*Ekmeklerin üstüne sürecek kadar tereyağı.
Hazırlanışı;
1.Ekmeği, çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2.her bir dilimin üstüne ince bir tabaka tereyağı sürün.
3.Yumurta, peynir , maydanoz ve domatesi karıştırın.
4. Her bir ekmek diliminin üstüne bu karışımdan, ekmeğin yüzeyi kapanıncaya kadar yayın. Malzemeyi çok ince yaymayın. Biraz kalınca olsun.
5.Hazırladığınız bu ekmekleri, ızgara teli üstüne dizin ve fırınınızın ızgarasında yada varsa ızgara makinenizde üstleri benek benek kızarıncaya kadar pişirin. Soğumadan servis yapın. Alıntı. |
| |