12 Nisan 2009, 18:00
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Sebzeli Tartlar
Sebzeli Tartlar Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
175 gr yufka
7 gr yağ
1 çay kaşığı zeytinyağı
50 gr brokoli
50 gr karnabahar
50 gr havuç
175 gr kaşar peyniri
Ezilmiş sarımsak ve değişik otlar
Yemeğin Tarifi
Yufkayı iki kat halinde serip, 15 cm. çapında yuvarlaklar kesin.
Tereyağını sıvı yağ ile karıştırıp 4x8 cm. boyutlarında ufak tart kalıplarının içini yağlayın.
Yufkaların altını üstünü yağlayıp kalıplara serin.
200 derecede, yufkalar altın sarısı bir renk alana kadar fırınlayın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Brokoli ve karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Havuçları dilimleyip 10 dakika buharda haşlayın.
Sebzelerin üzerine 50 gram labne peyniri ekleyin. Her kalıbın içine önce peynirin geri kalanını sonra da sebzeleri koyarak servis yapın.
Hamurisi yiyeceklerin, pilav ve makarnanın yanında ayrıca tatlı yemeyin.
Alıntı. |
| |