Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Nisan 2009, 18:15   #1
Çevrimdışı
YapraK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şam İşi Tatlısı




Şam İşi Tatlısı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Keki için;


1 Su Bardağı Toz Şeker
1,5 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Yoğurt
1/2 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Şerbeti için;

3 Su Bardağı Şeker
2,5 Su Bardağı Su
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Yapılışı

Tüm kek malzemelerini derin bir kapta karıştırın, yoğun kıvamlı bir kek hamuru elde edin. Dikdörgen bir mini fırın tepsisini veya yuvarlak bir fırın kabını (ben 26 cm.lik cam tart kalıbı kullanıyorum) sıvıyağ ile yağlayın ve bir tatlı kaşığı kadar toz şekeri serpiştirin. Kek harcını kaba dökün ve kaşıkla eşit şekilde yayılmasını sağlayın. Üzerine kabukları soyulmuş bademleri hafifçe bastırarak yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış olan fırında 40-45 dk. üzeri iyice turuncu olana ve batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Keki fırına verdikten 15-20 dk. sonra, şerbeti hazırlamaya başlayın. Bir tencerede, suyu ve şekeri, şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca, limon suyunu ekleyin ve 1-2 dk. kaynatıp altını kapatın.
Kek fırından çıkar çıkmaz, üzerine sıcak şerbeti kepçe ile yavaş yavaş yedirin. Üzerini kapatarak, 3-4 saat yada bir gün bekletin ve sonra servis yapın.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet