Karides Salatası
Deniz mahsüllerinin en lezzetlisi, tereyağ ile kavrulmuş pirinçle birleşiyor ve ortaya hem doyurucu hem besleyici nefis karides salatası çıkıyor. Hazırlanışı oldukça kısa süren karides salatası sofralarınıza yeni bir tat getirecek.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler,
200 gram karides
Yarım su bardağı pirinç
1 adet havuç
1 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet beyaz soğan
1 adet limonun suyu
Hazırlanışı,
Pirinçleri ılık suda 15 dakika bekletin.
Tavaya tereyağını alıp eritin.
Pirinçleri süzüp tavada tereyağı ile kavurun.
Pirinçler hafif sertleştikten sonra 1 su bardağı su ekleyin.
Tuzunu ekleyip, tavanın kapağını kapatın.
Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Havuçların kabuğunu soyup rendeleyin.
Beyaz soğanı halkalar halinde doğrayın.
Karidesleri limonlu suda 10 dakika haşlayın.
Soğumuş pirinçleri kaseye alıp, soğan, havuç, tuz ve maydonuzu ekleyip karıştırın.
Pirinci tervis tabağına alıp üzerine haşlanmış karidesleri dizin.
İsteğinize göre üzerinde zeytinyağı gezdirin.
Afiyet olsun.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.