Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Nisan 2009, 18:29   #2
Çevrimdışı
KraLiSHE
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
aşure





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.









Yeni Hicri yılınız ve Aşure gününüz mübarek olsun. 1429 Hicri yılı dünyaya huzur ve barış getirsin.
MALZEMELER:
yarım kg aşurelik buğday
1 subardağı nohut
1 subardağı fasulye
1 kahve fincanı pirinç
100grm doğranmış kuru kayısı
100 grm çekirdeksiz üzüm
100grm ufak doğranmış incir(sıcak suda kabartılacak aşure servis edilirken atılacak kararmaması için)
temiz bir tülbentle bağlanmış 5 adet karanfil(aşuremizin kararmaması için)
üzeri için portakal kabuğu rendesi,ceviz,fındık,tarçın,nar
1.5 kg tozşeker
YAPILIŞI:
1-Aşureyi pişirmeden 9-10 saat önceden buğdayı büyük bşr tencereye larak üzerine 5-6 parmak geçecek şekilde su koyup 2 taşım kaynatın ve 9-10 saat bekletin.
2-Nohut ve fasulyeyi aynı tencereye alıp sıcak suda ıslatın 9-10 saat bekletin
3-9 saat dolunca tencerelerin altını açın ve kısık ateşte karıştırarak buğdaylar ezilip kabarıncaya kadar ;nohut ve fasulyeler ise yumuşayıncaya kadar kaynatın(yaklaşık 3 saat)Tencerelerdeki su azalırsa ekleyin.Karanfili de bu aşamada ekleyin.
4-Buğdayın pişmesine yakınpirinci de koyarak pişirin.Fasulye ve nohut pişince buğday tenceresine alın ve 15dk daha kaynatın.Akşamdan ıslattıgınız kayısı ve üzümü ekleyin 15 dk daha pişirin.
5-Aşurenin kıvamını sıcak su ekleyerek ayarlayın..Soğuyunca koyulaşacağını da hesap edin.
6-Portakal kabugu ıslatıp kaynattıgınız incir tarçın,nar,ceviz serperek servis edin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet