Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Nisan 2009, 01:35   #22
Çevrimdışı
konTes
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: WindoWs TerimLeri




Replication (replikasyon): Verilerin çok sayıda bilgisayar arasında senkronize edilmesi. Windows 2000 replikasyon işleminde Active Directory veritabanı domain kontroller arasında kopyalanır.

Repository: Microsoft Repository. Automation nesnelerine erişim sağlayan sistemi. Microsoft Repository TDS paketlerinin saklanması için ilişkisel database bileşenleri içerir.

resource (kaynak): Ağ üzerinden yararlanılabilen bir nesne.

resource arbitrator (kaynak tanımlayıcı): Plug-and-Play teknolojisinde donanım birimlerinin gereksim duydukları kaynakları yöneten birim.

result set (sonuç seti): Bir SELECT deyim ile elde edilen bilgiler.

rule (kural): Sütuna ne tür veri girişi yapılacağını belirten tanımlamalar. Alfabetik veri girişi ya da sıfırdan büyük veri girişi gibi.

revoke (izini almak): Verilmiş bir izini almak.

row (satır): Bir tabloda yer alan ve bir birim (kayıt) olarak işlenen veriler.

rule (kural): Bir kolona ya da kullanıcı-tanımlı data tipine bağlı olarak kullanılan ve veri girişini kontrol eden tanımlamalar.

screen saver (ekran koruyucusu): Belli bir süre klavyeye ya da fareye dokunulmadığı zaman aktif hale geçerek ekranda bir resmin ya da şeklin hareket ettirilmesi.

script: Windows 2000 ortamında kod yazma. Windows 2000 Windows Script Host ile Visual Basic Scripting Edition (VBScript) ya da Jscript ile yazılan scriptleri destekler. Script çalıştırıldığında önce kendisini script engine'e kaydeder. VBScript Visual Basic gibi bir programlama dilir. Visual Basic®

Scripting Edition (VBScript) olarak bilinir: Windows Script Host üzerinde çalışır ve yönetim işlemleri için kullanılır. Notepad gibi ortamlarda yazılan scriptler .vbs uzantılı olur ve üzerine çift tıklanarak çalıştırılır.

scroll (kaydırma): Pencereye sığmayan belgenin aşağı/yukarı ve sağa/sola kaydırılarak tamamının görüntülenmesi.

scroll bar (kaydırma çubuğu): Pencerelerin sağında ve altında bulunan ve üzerindeki oklar yardımıyla pencere alanından büyük olan belgelerin görüntülenmesini sağlayan araçlar.

schema (şema): Nesne kümesi. Windows 2000'de Active Directory şeması nesne class bilgilerini içerir. Active Directory şema bilgileri dinamik olarak güncellenir.

Section (Bölüm): İçinde belirli sayfa biçimlendirmelerini ayarlayabileceğiniz belge parçasıdır. Satır numaralandırma sütun sayısı üstbilgi ve altbilgi gibi özellikleri belli bir metin alanı için değiştirmek istediğinizde yeni bir Section (Bölüm) yaratmanız gerekir. Siz Section (Bölüm) sonları belirlemediğiniz sürece Word belgeyi tek bir Section (Bölüm) olarak oluşturur.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat