Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Nisan 2009, 14:37   #6
Çevrimdışı
ysfm
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: hristiyanlar neden Kuran'ı kabul edemezler???




En'âm
34.
Alıntı:
Yemin olsun senden önceki peygamberler, yalanlandılar da, yalanlanmalarına ve incitilmelerine karşı sabrettiler, sonunda onlara yardımımız geldi. Allah'ın azap sözlerinde bir değişiklik yoktur. Muhakkak ki sana, peygamberlerin haberi geldi.

Yûnus 59-64

Alıntı:
De ki: " Baksanıza, Allah'ın size rizk olarak indirdiklerinden kimisini haram, kimisini helal kıldınız."
De ki: "Size Allah mı izin verdi, yoksa Allah'a iftirami ediyorsunuz"
Allah'a yalan isnat edenler, kıyamet gününü ne zannediyorlar? Şüphesiz Allah, insanlara karşı ihsan ve ikram sahibidir ancak onların çoğu şükretmezler.
Her ne yapsan, Kur'an'dan her ne okusan, hangi ameli yaparsanız, siz ona dalıp coşarken mutlaka Biz üzerinizde şahit bulunuruz.Rabbinden, ne gökyüzünde, ne de yeryüzünde zerre kadar olan şey bile kaçmaz o zerreden ister küçük, isterse de büyük olsun, her şey apaçık bir kitaptadır.
Haberiniz olsun, Allah'ın koruması altında olanların korkmasına gerek yoktur, onlar mahzun da olmayacaklardır.
Onlar Allah'a iman etmişlerdir, hep takva ile korunur dururlar.
Dünya hayatında da, ahiret hayatında da onlara müjdeler olsun! Allah'ın sözlerinde değişiklik, bozukluk yoktur. İşte bu, büyük kazançtır.

Hac 39-47
Alıntı:
Kendileri ile savaşılanlara, uğradıkları zulümden dolayı, (savaşma) izni verildi. Elbette Allah'ın gücü, onları muzaffer kılmaya yetecektir.
Onlar, "Rabbimiz, Allah'tır!" demelerinden dolayı, haksızca yurtlarından çıkarılanlardır. Eğer Allah, insanların bir kısmını bir kısmıyla yok etmeseydi, manastırlar, kiliseler, havralar ve içinde Allah'ın adının çokca anıldığı mescidler kırılıp giderdi. Şüphesiz Allah, kendine yardım edene, elbette yardım edecektir.Muhakkak ki Allah, çok kuvvetli, çok güçlüdür.
Eğer biz onları yeryüzünde egemen kılarsak, namazı kılarlar, zekatı verirler, iyi ve güzel olanı emreder, kötü ve çirkin olanıda yasaklarlar. Bütün işlerin sonucu, Allah'a dönecektir.
Eğer onlar seni yalanlarlarsa, emin ol ki, onlardan önce Nuh'un halkı, Ad, Semud, İbrahim'in halkı, Lut'un halkı, Medyenliler de yalanladılar. Musa da yalanlandı. Ben o inkarcılara süre verdim. Sonra kendilerini tuttum, alıp yok ediverdim. Bak bakalım Beni inkar etmek nasılmış?
Bizim, ahalisi zalim olan ve bundan dolayı, yok ettiğimiz nice memleket vardır. Artık onların tavanları çökmüş, kuyuları sahipsiz, köşkleri bomboştur.
Onlar yeryüzünde dolaşıp gezmiyorlar mi ki, akıllanmalarına sebeb olacak kalpleri olsun, işitmelerine sebeb olacak kulakları olsun, Şüphesiz, gözler körelmez, ancak gögüslerdeki kalpler körelir.
Birde onlar senden acele azap istiyorlar. Elbette Allah, sözünden caymaz. Bununla beraber, Rabbinin katındaki bir gün, sizin saydıklarınızdan bin yıla (karşılık gelir).


Elmalılı M. Hamdi Yazır
5. Baskı Ocak 2006

Ayetleri keserek bir şeyler kanıtlamak yerine tamamını okuyarak kendilerinin tezlerinin bittiğinin farkında değiller.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet