Meksika Salatası
Meksika fasulyesi; iri taneli, kırmızı ve hafif tatlı bir fasulye türüdür. Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan, özel soslu meksika salatasını yaparak yeni bir lezzet deneyebilirsiniz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler,
1 su bardağı haşlanmış Meksika fasulyesi
1 su bardağı konserve mısır
Yarım demet maydonoz ve dere otu
2 adet kornişon turşu
4 adet yeşil soğan
Sosu için,
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 çay kaşığı tatlı hardal
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Hazırlanışı,
Maydonoz, dere otu, kornişon turşu ve taze soğanları ince ince doğrayın.
Derin bir kasede yeşillikleri ve kornişon turşuları karıştırın.
Üzerine haşlanmış Meksika fasulyesi ve iyice yıkanmış konserve mısırı ekleyin.
Sosun hazırlanması için ayrı bir kasede; zeytinyağı, limon suyu, hardal, tuz ve üzüm sirkesini iyice çırpın.
Salatanın üzerine sosu gezdirerek iyice karıştırın.
Tatların birbirine karışması için 20 dakika bekleyin.
Son kez karıştırın ve servis tabağına alın.
Afiyet Olsun