Cevizli Erişte
Et yemeklerinin yanında sunabileceğiniz cevizli erişte hem doyurucu hem de besleyici bir yemek. Ceviz, sinir sistemininiz düzenli çalışmasına yardımcı oluyor.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler,
1 paket erişte
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Su
Hazırlanışı,
Derin bir tencerenin yarısına kadar su doldurup, kaynatın.
Kaynayan suya erişteleri ekleyip, yumuşayana kadar pişirin.
Erişte piştikten sonra süzüp, kenarda bekletin.
Tencereye tereyağını ekleyip, eritin.
Cevizleri tereyağ ile 5 dakika karıştırarak kavurun.
Üzerine erişte ve tuzunu ekleyip 2 dakika daha kavurun.
Servis tabağına alıp sıcak olarak sunabilirsiniz.
Afiyet olsun