Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Mayıs 2009, 21:29   #41
ekselansx
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Whois Rawları

McKruGer Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
raw 378 de sorun cıkabiliyor.

UOnur'un verdiği bir kod vardı.

Kod:

RAW *:*:{
if (!$WINDOW(@RawLar)) WINDOW @RawLar
aline @RawLar 7Raw 4 Numarasi $numeric :
aline @RawLar 12Gercek Metin : $1-
var %raws 1
while ($gettok($1-,%raws,32)) {
aline @RawLar $+($,%raws,
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
$ifmatch
inc %raws
}
}

Bu kodu mircine yazdıktan sonra herhangi birine whois çektiğiniz anda bu üstteki komut aktifleşerek @Rawlar penceresinde whois olayında kullanılan rawların listesini gösterecektir. Bu gösterimde 378 nolu raw da hangisini kullanacağımızı anlayabilmek için şuna dikkat etmek gerekir.

Raw Numarasi 378 :
Gercek Metin : tear McKruGer
McKruGer.ttnet.net.tr adresinden bağlantı kuruyor
$1: tear
$2: McKruGer
$3:

$4: McKruGer.ttnet.net.tr
$5: adresinden
$6: bağlantı
$7: kuruyor

Burada gözüktüğü gibi TTNet IRC serverinde 378 nolu rawda gercek ip $3 değeriyle gösteriliyor. O nedenle ben yeniden verdiğim whois rawlarında aşağıda tekrar gösterdiğim gibi $3 kullandım. Sizde serverinizde o kırmızı
olan yerde hangi değeri kullanacağınızı anlayabilmeniz için UOnur'nun verdiği kodu yazarak öğrenebilirsiniz.hangi değerin karşısında ip adresi yazıyorsa o değeri 378 nolu raw da kullanınız.

raw 378:*:{
haltdef
echo -a 4» Gerçek Ip Adresi: $3
}

Not: irc.Sohbet.net, irc.mircturk.com ve irc.zurna.net serverlerinde bu 378 numaralı rawda bu değer $6'dır. Bu nedenle bu 3 serverde 378 numaralı raw kullanılacağı zaman aşağıdaki 378 numaralı raw kodunu alınız.

raw 378:*:{
haltdef
echo -a 4» Gerçek Ip Adresi: $6
}

Bİ KAÇ DEFA DENEDİM AMA YAPAMADIM SANIRIM..MYNET IRc RAW DEĞERİ KAÇ ACABA

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan