Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Mayıs 2009, 14:47   #1
Çevrimdışı
Drazen
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google Adsense İpuçları - Hileleri - Sırları - Vol1





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bir süredir Google Adsense hakkında bloglayan ve forumlarında tartışan kişilerin sitelerini inceliyorum ve farklı siteler altında parça parça bulunan bilgileri bir araya getirip, kendimden de birkaç şey katarak bir yazı oluşturmanın yerinde olacağını düşündüm. Böylece aynı konuda tüm başlıkları tek bir yazı dizisinde, akıcı bir şekilde bulmanızı umuyorum.
Not: Elbette ki aklınıza gelen her soruya bir yazıyla cevap vermek mümkün değil ama en azından püf noktalarına beraber odaklanabiliriz.

Bir web sitesi yayımcısı olmaya karar verdiğinizde, iki geniş kategoriden birisini seçeceksinizdir:
  • Her biri günde 1$ kazandıran 100 web sitesi sahibi olmak,
  • Günde 100$ kazandıran 1 web sitesi sahibi olmak.
Aslında pek çok kişi bu iki kategorinin ortasında bir yerlerde bulur kendisini. 100 web sitesi sahibi olmanın dezavantajları olarak sitelerin bakımı, yönetimi ve içerik oluşturma sorunları gösterilebilir. 1 adet web sitesi sahibi olmanız durumunda ise arama motoru algoritmaları, pazarlama trendleri vb. konularla boğuşmak zorunda kalırsınız. Siteni üzerinde çalışırken kendi planınızı oluşturmanız mümkün olsa da, ulaşmak istediğiniz hedefe giden yolu önceden planla***** o doğrultuda ilerlemenin orta vadede size çok daha fazla faydası dokunacaktır.

Genel ya da Özgün

Web sitenizi genel ya da nev-i şahsına münhasır konular üzerinde inşa edebilirsiniz. Genel olarak özgün web sitelerinin AdSense ile daha iyi çalıştığı gözlenmiştir. İlk olarak reklamlar hedefini çok daha iyi ve doğru bir şekilde bulur, ikincisi ise odak noktanız daha dar olduğundan bir süre sonra yazdığınız konuda uzmanlaşmaya başlarsınız. Bunun sonucunda da alanınızda daha yetkin bir konuma erişmeniz olası.
Eğer bu yazıyı okuyana kadar daha önce hiç AdSense web sitesi oluşturmadıysanız, o zaman ilk web sitenizin sizi eğlendirecek ya da ilginizi çeken bir konuda olmasına özen gösterin. Ancak seçeceğiniz konu için reklam envanterinin ve muhtemel gelirinin sizi tatmin edecek seviyede olma potansiyeli olduğundan da emin olun. Karadeniz halk dansları ilginizi çekiyor olabilir, ancak bu alanda reklam vermek isteyen reklamcıların sayısı yok denecek kadar hazdır (hatta bu yazının yazıldığı zamanda yoktur).
AdSense’nin bir web sitesi üzerinde nasıl çalıştığını öğrendikten sonra (Serbay, bu alanda senden temel seviyede bir yazı beklemiyor değilim), yüksek ödeme yapan anahtar kelimelerle amatörce uğraşmak isteyecek, hatta yüksek ödeme yapan anahtar kelime listeleri satın almayı bile düşünebileceksiniz. Ancak bunun bazı tehlikeleri vardır. Öncelikle paranın büyük olduğu alanlarda sahteciliğin de olduğunu unutmayın. Ardından bu alan için arz ve talep ilişkisinde bir bozulma olduğunu da unutmayın. Herkes bir tıklama ile 35$ ödeme yapan bir web sitesi almak ister, ancak bu parayı ödeyecek reklamverenlerin sayısı oldukça azdır. Bunun yanısıra bu trafik için rekabet oldukça şiddetli olacaktır. Bu sebeple eğer büyük balıkları avlamak için cesaretiniz ve sabrınız yoksa hiç uğraşmayın. Eğer bir büyük balık olup olmadığınızı kendinize soruyorsanız, bu soruyu sormanız bile muhtemelen olmadığınız anlamına gelmektedir. Daha önce [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] web sitesinden yüksek miktarda ödeme yapan anahtar kelimelerin bir listesini kullanmıştım ve sonuçtan da memnun kalmıştım.
Yeni Siteler, Dosyalar ve Yönetimi

Bir web sitesi oluşturmaya başladığınızda, sitenin inşası tamamlanana kadar sitenize AdSense yerleştirmeyin. Hatta ben bir adım daha ileriye gidip sitenizi tamamlayıp site içi bağlantılarınızı ayarlayana ve bu sayede ziyaretçi çekmeye başlayana kadar sitenize AdSense yerleştirmeyin derim. Eğer sitenize “lorem ipsum” ya da buna benzer metinleri eklerseniz, AdSense reklamlarınız kesinlikle konu dışı olacaktır. Google’nin medya botunun sitenize geri gelmesi ve içeriğinizi analiz etmesi için günler ya da haftalarca beklemeniz gerekebilir. İpucu: Eğer farklı IP adreslerinden yüksek miktarda trafik alıyorsanız, bu süre kısalacaktır.
Ben sitelerimi include dosyaları kullanarak inşa etmeyi seviyorum. Başlık, altlık ve gezinti (navigasyon) elementlerini sık kullanılan elementler oldukları için ayrı dosyalarda tutup onları sitenin tüm sayfalarına eklemeyi tercih ediyorum. Bu sayede sitenin yönetimi hem çok daha kolay oluyor, hem de bir değişiklik yapmak istediğim zaman sadece bir adet dosyayı değiştirmem yeterli oluyor. İpucu: Ayrıca AdSense’yi açıp kapamak için programlama da yapıyorum. Evrensel bir değeri (true/false) değiştirerek AdSense reklamlarımın görünürlüğünü değiştirebiliyorum.
URLleri ve Kanalları Yönetmek


AdSense kanalları istatistikleri yönetebilmek için gerçekten kullanışl bir alandır. Bir web sitesinin bir başka web sitesine nazaran nasıl performans gösterdiğini anlayabilmek için farklı URL kanalları ayarlayabilirsiniz. Ayrıca her bir URL kanalı için alt URL kanalları da ayarlayabilirsiniz. Özellikle eğer şunun gibi bir dizi kanal yapmak isterseniz:
  • siteadi1.com: 728 banner
  • siteadi1.com: 336 blok
  • siteadi1.com: metin link
  • siteadi2.com: 728 banner
  • siteadi2.com: görsel banner
  • siteadi2.com: 336 blok
  • siteadi3.com: 300 blok
Bu yöntem her ne kadar kimin hangi bağlantıya nerede ve neden tıkladığını öğrenebilmek için mükemmel bir yöntem olsa da, bu yöntemin kullanılması sonucunda oluşturacağınız raporlar biraz tuhaflaşacaktır. Toplam sayınız daima doğru olacaktır ancak kanal içeren raporlara baktığınızda bazı değerler birden fazla kez gösterilecek ancak bu değerler toplam değere eklenmeyecektir. Her ne kadar doğrusu bu olsa da, bazıları için bu yöntem biraz kafa karıştırıcı olabilir. Bu yüzden bu yöntemi kullanmadan önce gerçekten bu denli derinlemesine bir raporlamaya ihtiyacınız olup olmadığını bir kez daha düşünün. İpucu: Eninde sonunda hangi URL’nin size gelir sağladığını bilmek isteyeceksinizdir, bu yüzden belirgin URL kanalları girdiğinizden emin olun.
Site Tasarımı ve Entegrasyon


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
AdSense’yi sitenize koymaya karar verdikten sonra onu nereye koymanız gerektiğine karar vermeniz gerekecektir. Eğer bu yeni bir site ise o zaman işler kolay, ancak eğer halihazırda yayımda olan bir siteye AdSense kodu ekleyecekseniz, o zaman işler biraz daha zorlaşır. Her ne kadar bazı kişiler bunu başarabilseler de eğer hiç düşünmeden AdSense kodunuzu aklınızın estiği yere yerleştirirseniz, o zaman siteniz Ajdar’a dönüşecektir, benden söylemesi.
Her ne kadar her bir web sitesi bir diğerinden farklı olsa da, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] en uygun yerleri göstermektedir. En iyi noktaların sayfanın ortası ve sol kısmı olduğunu gördüğüme şaşırmıyorum. Her ne kadar biz, reklamlarımızı sayfanın sağ kısmına yerleştirmiş olsak da bunun için gerekçelerimiz vardı ve reklamları sağ tarafa koymak bizim için uygun olan yöntemdi. Siz de reklamları nereye koymanız gerektiğine ve o reklamın neden orada olması gerektiğine önceden karar verin ve site altyapınızı, reklam planlamanızın verimli olmaması durumunda reklam pozisyonunuzu kolayca değiştirebileceğiniz şekilde hazırlayın.

Google ayrıca en iyi performans gösteren reklam boyutlarını da listelemiş:
  • 336×280 geniş dikdörtgen
  • 300×250 satıriçi dikdörtgen
  • 160×600 uzun gökdelen
Benim üzerinde çalıştığım web sitelerinde genellikle 336 dikdörtgen ve 160 gökdelen modellerinde başarı sağladım. Bir sonraki başarılı reklam boyutu ise 728 oldu. 300 satıriçi dikdörtgeni çok kullandığım söylenemez. Ancak bunlar tamamen benim kişisel deneyimlerim. Siz kendiniz için en uygun olanı seçmelisiniz. Reklam yerleşimi, onun performansında oldukça önemli bir rol oynamaktadır. İpucu: Yeni bir web sitesinde ya da yeni bir anahat üzerinde çalışırken, her bir yer için en azından bir süreliğine bir kanal oluşturmak isteyebilirsiniz. Bu sayede kullanıcılarınızın davranış eğilimlerini anlayabilirsiniz.
CTR’nizi (Clickthrough Rate - Reklam başına tıklama oranı) arttırabilecek bir diğer ‘hile’ ise AdSense’nizi site içeriğinizin içerisine gömmektir. Örneğin, eğer sitenizde kullandığınız yazı rengi siyah ise, o zaman AdSense sınırlarını kaldırıp başlık, yazı ve bağlantı rengini siyah yapabilirsiniz.İpucu: Tüm sitenizdeki bağlantıların rengini koyu kırmızı ka da koyu mavi gibi kontrast bir renk ile değiştirip ardından AdSense başlığınızın rengini de o renk ile değiştirmeyi deneyin.
Reklamların iyi performans göstermediği alanlar arasında forumlar ön plandadır, özellikle ziyaretçilerinin sıklıkla siteye uğradığı forumlar. Bu forum üyeleri, siteleri sık kullandıkları için, bir süre sonra reklam bannerlerine gözleri alışır ve onları görmemeye başlarlar. Bunu engellemek için kullanabileceğiniz bir ‘hile’ olarak, reklamların renklerini ve site içerisindeki konumlarını sürekli olarak değiştirmek gösterilebilir. Unutmayın, 500 düzenzli ziyaretçi ile %1 CTR sahibi olmaktansa 50 ziyaretçi ile %5 CTR sahibi olmak her zaman daha iyidir. İpucu: Forumlarda AdSense reklamlarını ilk forum iletisinin hemen üstüne ya da altına yerleştirmeyi deneyin.

Kaynak - SeoTeknikleri

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet