Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Haziran 2009, 20:46   #2
Çevrimdışı
˚TM˚
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Doğanın Dengesini Bozan Etmenler




Doğanın dengesi yoktur ki bozanlar olsun. Dünya ve kafamızdaki tüm evren sürekli hareket durumundadır ve değişimler geçirir. Bu değişimlerde, maddenin fizik yasalarına uyumlu davranışı yanında, rastlantısallığın da önemi büyük.
4.5 milyar yıl önce dünya yoktu, o zamandan beri var, ve şimdiki özellikleri hiçbir dönemde olmadı, yoktu. Kısa ömrümüzde gözlediğimiz değişimler bunca yıllarda olanların yanıda hiçtir.
Doğaya ait bir varlık olan insanın da, değişimlerdeki rolü 10.000 yıl öncesinden başlayıp son yüzyılda artmıştır. Tohumun, rüzgarın ve suların sürüklediği yerde değil insanın yerleştiği yerde çimlendirilmesi, yani insanın tarımı keşfetmesi, insana ait ilk önemli değişimlerin başladığı dönemdir. Bu da, son buzul çağının sonuda 10.000 yıl kadar önce başlamıştır.
Çevreye döktüklerimiz dışında, yaptığımız barajlar yollar, ufacık kulübeler bile dünyanın değişimine katkılarımızdır.
Fosillerdeki karbonu oksijenle birleştirip atmosfere salmamız, kötü yönde etkilendiğimizin farkına vardığımız en önemli olaydır.

Dünya, hangi nedenlerle olursa olsun sürekli değişmekte ve yaşam, yeni koşullara uyabilenleri oluşturacak kadar güçlüdür. Şimdilik.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet