Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Haziran 2009, 01:56   #2
SaW
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Tcl Satır okutma Yardım

akkaya Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Arkadaşlar aşağıdaki kod bir txt dosyasını ilk cümleden itibaren sırayla okutmaya yarıyor.

buna sadece istediğmiz bir satırı okutacak şekilde veya bir html kod belgesinde ki iki html kodu arasında mevcut olan anlamlı bir kelimeyi okutma işlevini nasıl ayarlayabiliriz. örneğin:
18. satırda mevcut olan <tdalign="center" height="75" colspan="2">
75 değerini okutmak istiyorum. bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.

Bu tarz durumlarda çoğunlukla regexp kullanırız, daha basit ifadeler için ise string match komutunu kullanırız, bazen de her ikisini iç içe kullandığımız da olur. Eğer okutacağımız satır numarası belliyse daha farklı bir yöntem de izlenebilir. Yani hangisi daha çok işe yarayacaksa o esnada o kullanılır. O yüzden genel olarak "şuraya şunu yazarak okutursun" demek olmaz. Somut bir örnek olsa burada şunu kullanabilirsin diyebiliriz. Yapman gereken başka tcl'leri inceleyerek nerede nasıl yapıldığını görmen. Verdiğin örneği ise şu şekilde yaptırabilirsin.

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
set oku "dosya.txt" set kanal "#yardım" bind pub - !kural pub:kuralmsg proc pub:kuralmsg { nick host hand chan text} { global oku kanal if {[file exists $oku]} { set kuralfile [open $oku r] while {![eof $kuralfile]} { catch {set kuraltext [gets $kuralfile]} regexp -- {<tdalign=\"center\".height=\"(.*?)\".colspan=\"2\">} $kuraltext - deger if {[info exists deger]} { putserv "PRIVMSG $kanal :$deger" } } catch {close $kuralfile} } }

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları