Öncelikle $address($me,5) 'te ki 5 'in ne işe yaradığını bilmen gerekiyor
0: *!user@host
1: *!*user@host
2: *!*@host
3: Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
4: Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
5: nick!user@host
6: nick!*user@host
7: nick!*@host
8: Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
9: Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Gördüğün gibi $address(<nick>,no) Şeklinde kullanılıyor. İsimden de anlaşıldığı gibi belirtilen nickin istenilen biçimde adresini veriyor. Yani nick yerine $me yazdığın da kendi adresini istediğin biçimde görebilirsin Örneğin
$address($me,5) yazıldığında goXXip!user@host şeklinde görebilirsin. Dikkat edersen 5 'te tüm özellikler olduğu için genelde bu tercih edilir...
$banmask iswm $address($me,5) => O anda atılan Ban Adresi benim Adresimde herhangi bir yere eşleşiyorsa ( ki bu birinin beni banlamaya çalıştığında devreye girer)
mode $chan -b-o $banmask $nick => O kanalda Benim Banımı aç ve Beni banlamaya çalışan kişinin Opunu al... demek oluyor |