Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Temmuz 2009, 00:46   #6
Çevrimdışı
L4roXyL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Picture windows - Resim pencereleri




İşinizi görebilecek bir kod yazdım.
Picture window ile uğraşan arkadaşlara en çok lazım olan şeylerden bir tanesi, farenin pencere içerisinde bulunduğu x-y kordinatlarıdır. Yazdığım alias sayesinde, farenin bulunduğu x-y kordinatlarını belirlediğiniz "3" şekilde görebilirsiniz.
Bunlar:

1- Win formatında görebilirsiniz. Daha iyi anlamak için aşağıdaki resme bakınız.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2- Belirtilen pencerenin title-ı mevcut ise, title-ında(başlığında) gösterebilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


3- Son olarak ballon uyarısında görebilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


-

Kod aşağıdadır.

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
alias -l win_position { if ($window($2)) { if ($regex($1,^ballon$)) { $iif(!$tip(window),noop $tip(window,X-Y POSITION - $2,X: $3 - Y: $4,60,,,,$window($2).wid),tip -t window X: $3 - Y: $4) return } if ($regex($1,^title$)) { titlebar $2 - X: $3 - Y: $4 | return } if ($regex($1,^win$)) { if (!$window(@x_y)){ window -aoCk0BHdpw0 +dL @x_y 0 0 110 20 } drawfill -r @x_y 0 0 0 0 | $iif($window(@x_y).state = minimized,window -z @x_y) var %xy = $+($chr(2),X:,$chr(2),$chr(160),$3,$chr(160),-,$chr(160),$chr(2),Y:,$chr(2),$chr(160),$4) var %xy! = $width(%xy,Arial,12,0,1) | var %calc = $calc((110- %xy!)/2) drawrect -rf @x_y 0 2 0 0 110 20 | drawtext -rpb @x_y $rgb(255,255,255) 0 Arial 12 %calc 2 %xy window @x_y $calc($5 +12) $calc($6 -12) } } on *:active:@x_y:window -a $qt($lactive) | window -o @x_y on *:appactive:if (!$appactive) && ($window(@x_y)) window -c @x_y

Alias ismi: /win_position
Kullanımı: /win_position <ballon|win|title> <window> <$mouse.x> <$mouse.y> [<$mouse.dx>] [<$mouse.dy>]
Açıklaması: Eğer ballon belirlerseniz, belirlenen pencere ait balon uyarılasında göreceksiniz. Eğer win olarak belirlerseniz, özel siyah pencere şeklinde göreceksiniz. Ve son olarak eğer title belirlerseniz, işlev gören pencerenin title(başlık) kısmında göreceksiniz.
-
Örnek kullanım(kod-un devamı):

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
menu * { mouse:win_position win $menu $mouse.x $mouse.y $mouse.dx $mouse.dy leave:$iif($tip(window).name,tip -c $v1) | $iif($window(@x_y),window -c @x_y) }

Menu event-inda pencere ismi belirtmedim(*), yani tüm pencerelerde(custom/özel/@*) geçerli olacaktır. Belirlediğiniz kullanımı(/win_position aliasını) mouse sekmesinde kullanmalısınız. Ek olarak leave sekmesinide silmeyiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet