MALZEMELER
4 adet beyaz kuru soğan (ince kıyılmış)
4 diş sarmısak (dövülmüş)
Yarım kangal sucuk (küp doğranmış)
1 su bardağı haşlanmış mısır
2 adet kırmızı Arnavut biberi (kibrit çöpü şeklinde doğranmış)
1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulye
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı et suyu
Tuz karabiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tencereye zeytinyağını koyalım; ince kıyılmış kuru soğan, sarmısak ve küp doğranmış sucukları da ilave ederek beraberce kavuralım.
Kibrit çöpü formunda doğranmış kırmızı Arnavut biberini de katarak, 10 dakika kadar kavurma işlemine devam edelim.
Sonra tencerenin içine sırasıyla; haşlanmış barbunya fasulye ve haşlanmış mısırı aktaralım, kimyon, pul biber, tuz ve karabiberi katalım.
Et suyunu da ilave ederek, tencerenin ağzını kapatıp, pişmeye bırakalım.
Ortalama 15 dakika sonra çorbanız servise hazır olacaktır.