Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Ağustos 2009, 04:47   #4
BaRoN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İrcforumlari.net, kullanıcıları okuyunuz.

Öncelikle böyle bir samimi konuyu buraya taşıdığın için Allah (c.c.) senden razı olsun gadam.

Müslümanım diyen bir insan "küs"lük gibi kötü bir ahlakı dünyasında barındırmaz! barındırmamalı! barındıramaz!. hadi barındırdı diyelim bunun en azami süresi "üç gündür" üç günden fazla bir müslümanın küs kalması zati caiz değildir.
Mübarek bir aydayız bu ayda bol bol dua, şükür ve tefekkür etmeliyiz. bu üçünden biri eksik olursa çark dönmez kanısındayım.
size bir müjde vereyimmi (müjde vereyimmi derken beni bağışlayın müjdeyi ben değil Yüca Halık bize veriyor) İftar vakti yapılan dua'lar geri çevrilmezmiş. ya ben yaptım ama kabul olmadı demeyiniz olmadıysa muhakkak bir yerde bi samimiyetsizlik vardır! yoksa aksi düşünülemez. küs olanlarımız varsa istedikleri halde barışamıyorlarsa şahet, bence bol bol dua etmeliler. birşey daha söyleyecem ;
Ramazan ayi geldiginde Cennet kapilari acilir, Cehennem kapilari kapatilir,
seytanlar da baglanir. Bir munadi Ramazan bitinceye kadar soyle nida eder:
"Ey hayra talib olan kos, Ey serri istiyen, azalt (terk et)."
Ravi: Hz. Utbe Ibni Abd (r.a.)
Bakınız ne diyor hayra talip olan koş diyor ama birde uyarı yapıyor şerri isteyen azalt diyor (yani terk et). bu ayda öyle anlar varki o anlarda samimi yapacağımız bir "dua" veya "beddua" kabul görebilir ki görür. bu diğer aylardada mevcut ama bu ayda dahada yoğun. onun için bu ayda düşmanınıza bile beddua etmeminizi tavsiye ederim. çünkü biz öyle bir Ümmetizki Peygamber efendimiz "Ben Lanetleyici olarak gönderilmedim" demiştir. Bir Hadis-i Şerifindede "Ben iyi ahlakı tamamlamak için gönderildim." İşte böyle bir Ümmete küslük yada beddua gibi kötü ahlak yakışırmı? tabiki asla yakışmaz. gelin bu ayda bol bol dua, tefekkür ve şükür edelim. umulurki geçmiş günahlarımız af kapısında kabul görür vesselam ..

Orucun(m)uz kabul, muhabbetin(m)iz daim olsun .

Selam, dua ve muhabbetle.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan