Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Aralık 2005, 02:00   #17
Çevrimdışı
McKruGer
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)



Siz galiba bir şeyi idrak edemiyorsunuz.. Khaled zamanında irc gelişmemiştir. Pirch vardı. sonra buna karşı bir program yazdı.. adı mirc oldu.. ama şu unutulmamalıdır o zamanlar insanların seçme şansı yok gibiydi, Ya o ya da bu ... başka seçim yoktu.. Haliyle o zaman mirc mecburen de olsa tutuldu..

Daha sonraları insanlar bu programa alışınca bırakamadılar.. sebep alışkanlık.. E daha başka chat programları yazılmadı mı yazıldı.. Turbo IRC, PalmIRC , Xchat vs.. gibi.. Ama şu var IRC serverlerde özellikler bakımından en kullanışlı Mirc Programı olduğundan dolayı ve internet cafeler olsun, siteler olsun sayfalarında daha çok Mirc programını bulundurduklarından dolayı İnsanlar hep onu kullanmışlar.. hatta başka sohbet programlarının varlığından dahi coğunluğu haberdar değildir..

Konunun gelelim diğer boyutuna.. Khaled gayet akıllı bir iş yaptı sonrasında. paralı yaptı mirc kullanımını işi ticarete döktü. bende yapardım aynısını..
İyide para kazandı, her ne kadar serial, crack ile insanlar parasız kullanabilse de..

Piyasa da çok tutulmuş bir program var... Piyasanın neredeyse tamamına yakına hakim.. diğerleri de Xchat vs.. programlar var.. Şimdi siz Bunlara karşı program yazacaksınız .. hangi mantıkla ? Sadece Türk coderlerinin gücünü göstermek adına? Türkler adına da en azından bir sohbet programı olsun adına mı ?

Bakın çok az insan ( milyonda bir çıkar ) karşılığı olmayan bir iş ile uğraşmaz.. hele bu iş ile surekli uğraşması gerekir.... sürekli ufak tefek Bug lar olmaktadır.. Örnek Khaled ne kadar uğraşsa da Mirc.exe de bir bug olmaktadır.. Bunun gibi sürekli uğraşmayı ne diye adam göze alsın ? Hem de karşılığı olmadan ?

Paralı yapsa o kişi bedava gayet kullanışlı bir sohbet programı bir sürü varken neden ona para versin? vermez de ?

Şimdi bu kadar basit düşünceden dolayı Biz de mirc gibi kendi sohbet programızı yapsak diyorsunuz ? e soralım forumda kim uğraşır boş karna?? bir çoğunuz işi gücü olmayan , hayata tam atılmamış insanlarsınız.. O yüzden böyle düşüncelerde rahatlıkla olabiliyorsunuz..

Son sözüm Böyle bir programı olsa olsa kim yapar biliyormusun ?? İşi gücü hiç olmayan , paraya ihtiyacı olmayan birisi... Böyle birisi de %99 ihtimalle bu programı tanınmak maksadıyla bunu yazar.. ( Egosunu tatmin etmek amacıyla )

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet