Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Eylül 2009, 21:40   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bademli Tavuk Çorbası




Bademli tavuk çorbası

KAÇ KİŞİLİK: 8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 40 dk

Malzemeler:
1 bütün tavuk
10 su bardağı su
3 yemek kaşığı pirinç
30 gr tereyağı
2 yumurta
1 limonun suyu
2 tatlı kaşığı nişasta
200 gr toz badem
1 çay kaşığı safran
2 yemek kaşığı sirke
1 nar
Tuz


Hazırlanışı:
*Safranı 1 kahve fincanı sirkeli suda 2 saat bekletin. Tavuğu su ile yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp 8 bardak tavuk suyunu ayırın. Tavuğun deri ve kemiklerini ayırıp etlerini didikleyin.

*Tavuk suyunu bir tencereye alın ve kaynatın. Pirinci yıkayıp ekleyin ve kısık ateşte 25 dakika pişirin. Bu arada tavada tereyağını eritip toz bademi hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Karışımı yağıyla birlikte çorbaya ilave edin. 15 dakika daha pişirin.

*Bir kasede nişastayı yumurta sarılarıyla çırpın. Limon suyunu ekleyin. Terbiyeyi biraz tavuk suyu ile inceltip karıştırarak çorbaya yavaş yavaş ekleyin.

*Safranı suyu ile birlikte çorbaya karıştırın. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Servis kasesine önce didiklenmiş tavuk etlerinden paylaştırıp üzerine çorbayı ekleyin. Nar taneleriyle süsleyerek servis yapin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan