12 Eylül 2009, 22:07
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Fırında Şehriyeli Kuzu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzeme: 500 gr. kuşbaşı el (koyun) veya parça et (kuzu)
2 adet iri soğan
3 ad el domates
İ tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı vağ
1 su bardağı arpa şehriye
2.5 bardak su ve karabiber Hazırlanışı: Tencereye yağ konur ve etler iyice kavrulur. Küp doğranmış soğan ilave edilerek 2-3 dakika daha çevrilir. Kabukları soyularak küp doğranmış domates ve salça eklenerek 5 dakika daha kavrulur. Üstüne iki buçuk bardak su ‘laves’ yapılır- Tuz ve karabiberle lallamlıramk icnccrcnin kapağı kapatılır. Orta ateşte etler iyice pişene kadar ı m ulur. Daha sonra delikli bir kepçe ile etler süzülerek tencereden alınıp şehriyeler u-ncereye alılır. .Şehriyeler suyunu çekince ateşten indirilir. Isıya dayanıklı bir cim kabu önce şehriyeler üstüne etler yayılarak fırına verilir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
| |