Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Aralık 2005, 06:25   #27
Utku
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)



Flyman Nickli Üyeden Alıntı
utku arkadasim onemsiz bir konu ise nicin hergun buraya mesaj atiyorsun mirc yazmak cok zor diyen sizsiniz simdide islemciye gectin

mIRC benim için hiç önemli bir konu değil, sonuçta bu işten hiçbir çıkarım yok. Sadece zamanında uğraşıyordum, şimdi öğrenmek isteyenlere yardım edip biraz olsun mutlu oluyorum. Ayrıca onun dışında forum genelinde bildiğim ve bildiğimden emin olduğum tüm konularda arkadaşlara faydalı olmak için mesajlar atıyorum, tek mesaj attığım yer burası değil.

mIRC yazmak ne demek? Bak senin bile ağzından düşmüyor mIRC lafı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Java, c, c++, pascal vs bunların hepsi programlama dilleridir, ingilizcede de scripting diye geçer. Java Scripting java programlama ise mIRC scripting de mIRC programlamadır. Dolayısıyla mIRC programlama dalında isim yapmış bir tabandır, bugün - yetenekliysen - diğer programlama dilleriyle yapabileceğin şeyleri mIRC ile de yapabiliyorsun. İnsanların diline dolaşmış mIRC ismi, insanlar sadece irc client'ı programlayalım diyeceği yerde mIRC yazalım demiyor, bunun gibi bir çok kalıpta mIRC ismi geçiyor.

Türkiyede kaç tane uzman coder var ki adamlara yeni bir irc client'ı yazacaksın? Hadi 100 tane var diyelim - ki parmakla sayılırlar aslında - bunlar mIRC i geliştirse ne oluuuur geliştirmese ne olur? Sen adamın programını kullanıyorsun, adamın programını da geç, dünyanın en iyi en popüler irc client'ını kullanıyorsun, ve adamın bundan hiçbir kazancı yok. Tam tersine sen script yazarken programlamanın temeli olan fonksiyon mekanizmasını öğreniyorsun.

Türkçe bir irc client'ı yazılırsa ve bedava olursa kullanır mıyım bilmem ama deneyeceğimden emin olabilirsiniz. Siz Türkler'in adını duyuralım diyorsunuz, ama ben Türk isminin böyle basit şeylerle anılmasını istemiyorum.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet