Konu: Et Döner
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Eylül 2009, 18:11   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Et Döner





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

Yarım kilogram bonfilelik et,
1 kahve fincanı sıvıyağ,
yeterince tuz,
istediğiniz oranda karabiber.

Hazırlanışı:

Buzluğa koyduğumuz bonfile eti, bıçak ile kolayca keseceğimiz duruma geldiğinde çıkartalım. Dolaptan alarak, döner yaprakları gibi ince dilimler halinde keselim. Tuzunu ve karabiberini ilave ederek karıştıralım. Uygun büyüklükte ve yayvan bir tavaya sıvıyağı ko***** kızdıralım. Doğradığımız bonfileyi ağır ateşte. tavanın ağzı kapalı olarak kavurup sıcak servis yapalım.


Malzemeler:

1 kg. biftek
1 kg kıyma
1 fincan soğan suyu
tuz
karabiber.

Hazırlanışı
1 kg. biftek iyice ezilerek inceltilir. Streç yayılmış tepsiye bir sıra biftek yerleştirilir. Kıyma soğan suyu, tuz ve karabiberle yoğrulur. Hazırlanan harç bifteklerin üzerine yayılır. Tekrar bir sıra biftek ve bütün malzeme bitene kadar bu işlem yapılır. Sonra hazırlanan bu karışım rulo yapılıp streçe sarılarak buzluğa sokulur. Donma işlemi başlayınca rulo keskin bir bıçak ile tıraşlanarak teflon tavada pişirilir. Pilav veya püre ile servis yapılır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan reklamver