Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Eylül 2009, 19:34   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bezelyeli yaz pilavı




Malzemeler,

* 1 Su bardağı pirinç
* 2 Su bardağı sıcak su
* 1 Adet haşlanmış havuç
* 1 Su bardağı konserve bezelye
* 2 çorba kaşığı haşlanmış tane mısır
* Yarım demet dereotu
* 1 Çay bardağı zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber

Hazırlanışı,

1. Sıvı yağı orta boy pilav tenceresine dökün.
2. Tuz ve karabiberi ekleyip hafif kızdırın.
3. 2 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
4. Havuçları küp küp doğrayın.
5. Bezelye, havuç ve mısırı kaynayan suya ekleyin.
6. 4-5 dakika haşlayın.
7. Pirinçleri ilave edip kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
8. Dere otunu ince ince kıyın.
9. Pilavı ocaktan alın.
10. Kıyılmış dere otunu ekleyerek havalandırarak karıştırın.
11. Kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.
12. Soğuk yada sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan reklamver