Yumurtali Kuru Sebze Kavurması
Malzemeler: 1 kase yesil fasulye kurusu
1 kase domates kurusu
1 kase yesil biber kurusu
1 adet kuru sogan
3 yemek kasigi siyag
Yariyemek kasigi salca(biber salcasida olabilir)
Tuz, karabiber
4 yumurta
1,5-2 bardak su
Yapılışı:
Oncelikle kuru sebzeler haslanir ve soguk sudan gecirilir
Teflon bir tavaya siviyag konur ve sogus dogranmis sogan eklenir ve
sotelenir,salca ilave edilir
Ardindan haslanip kuçuk dogranan domates kurusu eklenir ve bi muddet
karistirilarak kavrulur
Domatesler hafif renk degistirince biber ve fasulye kurulari eklenir
5-10 dk da bunlar kavrulur ve suyu eklenir
Kara biber ve tuz ekleyip kaynamaya birakilir
Suyunu ceken harca yumurtalar tek tek kirilir ve hafif karistirilir
Agzi kapatilip az daha ocakta tutulur ve alti kapatilir
Sicak servis yapilir |