Hazır Yufkadan Fındıklı Burma Baklava
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler :
10 yaprak baklavalık yufka
200 gr tereyağı
2 su b. fındık içi
Şerbeti için:
5 su b. tozşeker
4 su b. su
1 dilim limon
Hazırlanışı :
Baklavalık yufkayı tezgaha serin. Üzerine doğrayıcıdan geçirilmiş fındıkları serpin. Uzun bir oklavaya sararak büzüştürün. Oklavadan ayırarak yağlanmış yuvarlak tepsinin orta kısmından itibaren dolamaya başlayın. Diğer yufkalar için de aynı işlemi uygula***** ardı ardına dizin. Tepsi dolunca üzerine eritilmiş tereyağını dökerek 180 derecede çıtır çıtır olana kadar pişirin.
Diğer tarafta şerbetini hazırlayın. Tatlının ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti dökün. Yapımı oldukça kolay bir baklava |