28 Eylül 2009, 15:55
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Fırında Sebzeli Patates Oturtması
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
*Tavuk
*1 su bardak Bezelye
*1 adet havuç
*7-8 adet mantar
*1/2 Maydanoz
1 adet soğan
1 adet domates
*Tuz, karabiber
*1 çay bardağı zeytinyağı
*Kaç kişilik yapılacaksa o kadar patates
*2 su bardağı et suyu ya da su
*1 çorba kaşığı biber salçası
(Not : Kıymalı yapılacaksa 250 gr kıyma, 3 küçük domates) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hazırlanma Şekli -Patatesleri soyup yarıdan kesin. Her birinin düz durması için altından ince bir kapak kesin.
- Ortalarını(bir çay kaşığı da olabilir.) sebze oyma bıçağı ile boşaltın. Patatesleri yıkayıp kurulayın.
- Az zeytin yağında 2-3 dakika kızartın.(isterseniz kızartmayabilirsiniz ) Kağıt havluya alın yağları süzülsün. Fırın tepsisine alın.
- Yağı tencereye koyun. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun.
-Küp küp doğranmış tavukları ilave edin.
-Bezelye, havuç, mantar soğanın içine ko***** kavurun.(kendi tarifi kıymayla yapılıyor. Kıymalı yapmak isteyenler, kıymayı ekleyin. Karıştırarak suyu çekene kadar kavurun)
-Rendelenen bir domatesi, biber salçasını, tuz ve karabiberi ilave edin.
- Domatesler suyunu çekene kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. -Harcı patateslerde oyduğunuz yere doldurun. Üzerine et suyu dökün. Önceden ısıtılan fırın da 25 -30 dakika patatesler yumuşayana kadar pişirin. Not: Patateslerin çıkardığınız içlerini kavurarak içine yumurta kırarak, ikinci bir yemek yapabilirsiniz.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
| |