| Garnitürlü Tavuk
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER:
*
1 kemiksiz tavuk göğsü
*
1 kutu hazır garnitür (gramajı en fazla olandan)
*
1 iri soğan
*
2-3 domates
*
1 yemek kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, kekik
*
yarım çay bardağı zeytinyağı yada sıvıyağ
YAPILIŞI:
1.
Tavuk etini kuşbaşı doğrayın ve yağla rengi değişene kadar soteleyin
2.
Soğanı küçük, yemeklik doğrayın ve tavuğa ilave edin.
3.
Soğanlar pembeleşince domatesleri rendeleyin,baharatları ekleyin ve salçayı da katarak yemek suyunu çekene kadar harlı ateşte pişirin.
4.
En son garnitürün suyunu süzün ve yemeğe katın, 2-3 dk pişirin ve yemeği ocaktan alın. |