Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Eylül 2009, 22:56   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aspirin sağırlığada çare oluyor




Aspirin sağırlığada çare oluyor

Çeşitli kalp rahatsızlığına iyi geldiği bilinen aspirinin, yaşlılıktan ve kuvvetli antibiyotik kullanımından dolayı oluşan sağırlığa da faydalı olduğu anlaşıldı.

Tıp otoritelerinin saygın mecmuası New Scientist\'in son sayısında yer alan habere göre, Michigan Tıp Okulu\'ndan doktor Jochen Schacht ve ekibi, aspirinin kendilerine kuvvetli antibiyotik tedavisi uygulanan hastaların iç kulağındaki çok hassas olan tüyleri olumlu yönde etkilediğini ispatladı.

Kresge Kulak Araştırma Enstitüsü’nden araştırmacılar ve Çin’in Xi kentindeki Askeri Tıp Üniversitesi’nden bir bilim adamı ise Çin’de bir hafta boyunca günde iki kez 195 hastaya 80-160 miligram aminoglikosid sınıfından gentamisin adlı antibiyotiği verdi. Deneklerden 89’una gentamisin ile beraber aspirin, 106’sına ise placebo verildi. Sonuçlar şaşırtıcıydı. Antibiyotikle beraber placebo verilen hastalarda işitme kaybı yüzde 13 iken, aspirin içenlerde bu oran yalnızca yüzde 3’tü.

Bilindiği gibi Aspirin ağrı, ateş ve soğuk algınlığı haricinde kalp krizi, felç ve bazı kanser türlerinde de fayda sağlıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları Sorf bizimmekan