Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Ekim 2009, 17:08   #1
Çevrimdışı
She
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'nin internet gerçeği




Geniş bant internet dendiğinde sizce Türkiye Dünya'nın neresinde? İşte Türkiye'nin internet gerçeği.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




66 ülkeyi kapsayan dev bir araştırma yapıldı. Bu araştırmana geniş bant internette ülkelerin ne durumda olduğunu ortaya koymayı amaçlıyor.

Cisco için Oxford Üniversitesi ve Oviedo Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği araştırmadan şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkıyor. Kore, Litvanya, Danimarka ve Bulgaristan, internette çoğu Avrupa ülkesinden ve Amerika'dan çok daha iyi durumdalar.

Araştırmacılar günümüz internet kullanıcılarının yararlandığı hizmetleri göz önünde bulundurmuşlar. Video izlemek, foto paylaşmak ve hatta gelecekte yaygınlaşan olan internet üzerinden HD video izlenebilirliği test edilmiş.

Araştırmalarda speedtest.net hız testlerinden de faydalanan araştırmacılar, sonuç elde etmek için geniş bant internet kullanımının ülke nüfusunun ne kadarına ulaştığını da işin içine katmışlar.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Geniş bant internetin nüfusa yayılması

Cisco'dan iletişim müdürü Joanne Hughes uyguladıkları yöntemin farkına değiniyor ve diyor ki "Çoğu araştırma sadece geniş bant internetin nüfusun ne kadarına dağıldığına bakar. Bununla birlikte gerçek hız ölçülmeden internet servis sağlayıcıların reklamını yaptığı bağlantı hızlarının gerçek olduğu varsayılır. Biz internetin gerçekte ne kadar kaliteli olduğunu da ölçtük. Yeni nesil uygulamalar için bu çok önemli."

Ortaya çıkan sonuçlar 4 başlık altında toplanmış. Bu sınıflandırmada internet hızı ve nüfusun internet erişimi büyük önem taşıyor. Geleceğe hazır, güçlü internete sahip olan çok gelişmiş ülkeler ilk kategoriyi oluşturuyor. Günümüz için kaliteli ve hızlı hizmet sunan, ancak altyapısını geliştirmesi gereken ülkeler ikinci kategoriye giriyor. Üçüncü kategoride yer alan ülkelerin günü ancak kurtaracak hızda ve kalitede interneti var ve acilen internet hızını ve kalitesini arttırmak için çalışmaları gerekiyor. Dördüncü gruptaki ülkeler ise yetersiz bağlantıya sahip.


Türkiye nerede?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türkiye'nin hali iç güveysinden hallice

Küresel ortalama indirme hızı 4,75Mbps oldu. Ortalama yükleme kızı ise 1,3Mbps.

İşte geleceğe hazır ülkeler: Kore, Japonya, İsveç, Litvanya, Bulgaristan, Litvanya, Hollanda, Romanya, Danimarka

Bugün için iyi bir bağlantıya sahip ülkeler:
İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Norveç, Amerika, Slovakya, Portekiz, Finlandiya, Fransa, Almanya, Bulgaristan, Rusya, Belçika, Slovenya, Tayvan, Avusturya, Hong Kong

İdare eden ülkeler:
İzlanda, Estonya, Yunanistan, Singapur, Kanada, İngiltere, Avustralya, İspanya, Polonya, Yeni Zelanda, Ukrayna, Türkiye, İrlanda, İtalya.

Günün ihtiyaçlarını karşılayamayan ülkeler:
Malta, Lüksemburg, Şili, Çin, katar, Brezilya, Arjantin, Suudi Arabistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Kostarika, Bahreyn, Tayland, Tunus, Meksika, Filipinler, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Pakistan, Kolombiya, Fas, Vietnam, Güney Afrika, Endonezya.

Chip

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet