14 Ekim 2009, 21:22
|
#7 |
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Kim Barbar?
kesinlikle doğru bir tespit.her birey mensubu olduğu milletin değerlerini yüceltir yani Etnosantrik bir tavır sergiler.bütün değerlerini üstün tutar.kim kendi kültürünü ya da bu tür tarihi olaylarda karşıt bir tavır sergiler ki kolay kolay.önyargılardan kurtulunulması gerekiyor.kim nesnel bir tavır içerisinde gelip biz Türklerin savaşlarda her zaman medeni davrandığını iddia edebilirki.başka milletlerin askerlerini kötülüyoruzda hiç aklımıza geliyor mu acaba ya aynı şeyleri bizim askerlerimizde yaptı mı? yaptılar veya yapmadılar bunu net bir dille bence ifade edemeyiz.çünkü yapan birisi çıkıpta ben böyle böyle yaptım demez kolay kolay..en basit örnek Atilla Olgaçın Kıbrıs Barış Harekatında bilmem kaç tane Rumu öldürdüm demesi ve ardından sadece bir senaryoydu diye kıvırması.kısacası herkes kendi milletini ya da kültürünü yüceltir bu bir psikolojik olgudur. ayrıca yanlış anlaşılmakta istemiyorum.ben sadece nesnel bir tavır takındım.amacım kendi milletimizi ya da askerlerimizi kötülemek değil... hani bir sözümüz var ya hiçkimse sütten çıkmış ak kaşık değildir diye o yüzden yani. |
| |