| Cevap: Türkçe Turkche Olmasın.
guzel bir konu.
actigin icin saol.
Eklemek istedigim bir sey:
Yurtdisinda olan gurbetcilerimizin Turkcekleri, Ve Turkiyede bulunan Turk insanlarin Turkcesi arasinda cok farklar var..
Gurbetcilerin kimi yurtdisinda dogmus, buyumus.. kimi Turkiye'den ufak yasta goc etmis. Gurbette Turkce ogrenmek gercekden zor. Cunki okullarda hersey ingilizce konusuluyor. Turkce ogrenmesi icin bir insanin, ayriyetten ders almasi, yada hafta sonu ayri okula gitmesi gerekiyor.
Bu SIKintilari yasadigim icin yazmak istedim. Hafta icin ingilizce ogrenirken, cumartesi gunleri Turkce ogrenmek icin ayir okulla, pazar gunleri de camiye giderdik. Neden zor? cunki etrafindaki insanlar Turkce konusmuyor.
Kendi kimligini dilini, kulturunu korumak icin kendin cabalaman gerekiyor. Irkcilik .. basta olmak uzere gurbetcilerin yasadigi SIKINtilardan biri. Bunlari anlatmamin sebebi, Turkcemiz guzel kullanilsin.. tabi, zaten oyle olmasi gerekiyor.
Bir gurbetci olarak ellimden geleni sahsen yapmaya calisiyorum, yapanlarda cok.. yapmayanlarda var. Benim tek kizdigim sey, tamam biz yurtdisindayiz, bahanemiz olamaz belki, ama ellimizden geleni yapiyoruz.
Turkiyede yasayan, ve hala bozuk Turkce konusanlara kiziyorum. Ozellikle sanal alemde.
ornek: Naqion qiz.. vs . Turkceyi guzel bilipde, bozuk kullananlara guzel bir konu bu.
__________________ Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma. Sen daima dalgalanacaksın Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|