Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Aralık 2005, 19:56   #8
Caistlin
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suse





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Suse hem sunucu hem de masaüstüne odaklanmış Almanya merkezli bir dağıtımdır. SuSe tarafından üretilen, kurulum aracı ve YaST adındaki konfigürasyon aracı son derece başarılı ve saygın ürünlerdir. Kutulu ürünle birlikte gelen kılavuz ve kitaplar defalarca eksiksizliğini kanıtlamıştır. Ayrıca dağıtım Avrupa ve Kuzey Amerika'da sağlam bir Pazar payına sahiptir, ancak Asya ve dünyanın diğer bölgelerinde pazarlanmamaktadır. SuSe 2003 yılının sonlarında Novell tarafından satın alınmıştır.
SuSE'nin gelişimi tamamen kapalı kapılar arkasında yapılmaktadır ve kamuya açık test sürümleri sunulmamaktadır. Şirket prensip olarak dağıtımın her versiyonun kutulu olarak piyasaya sürmekte ve 1-2 ay sonra da ücretsiz indirmeye açmaktadır. Önceleri SuSe indirilebilir ve CD'ye yazılabilir ISO dosyaları sağlamazken, 9.1 versiyonundan bu yana kişisel sürümün ISO imajlarını resmi sürümün piyasaya çıkmasından yaklaşık 2 ay sonra FTP sunucularından erişilebilir şekilde dağıtmaya başladı. Profesyonel sürüm ise resmi sürümün yayınlanmasından 1-2 kadar sonra FTP üzerinden kurulabiliyor.

(+) Detaylara profesyonel yaklaşım, çok güçlü konfigürasyon araçları, kararlı duruş.
(-) Yalnızca satıcıların bulunduğu ülkelerde satılıyor.
(PYS) RPM
(Internet) Bir çok ülkedeki yansıları ile yeni sürümünün duyurulmasından yaklaşık 2 ay sonra yüksek erişilebilirlikte..


Özellikle Avrupa'da yüksek oranda kullanılan dağıtım belki de artık en güçlü zamanını Novell in satın almasından sonra yaşıyor. Bu satın almanın etkilerini SLES9 da çok rahatlıkla görüyoruz. Alman disiplinin etkisini her tarafında gördüğümüz SuSE akla diğer Linux dağıtımları gibi akla gelebilecek her alanda kullanılabilir.
En önemli özelliğinin son derece gelişmiş olan ve Linux dünyasındaki en iyi yönetim arabirimi olan YAST olduğunu düşünüyorum. Her geçen gün daha fazla geliştirilen YAST'ın Novell tarafından lisansının değişitirilerek GPL yapılması da gelişmesine daha fazla katkı verecektir.
YAST ile kurulumdan başlayarak nerede ise aklınıza gelebilecek bütün ayarlamaları yapabilirsiniz.
Temel olarak 3 versiyonu bulunmakta SuSE nin; SuSE personal, professional ve Enterprise Server. Bunlara ek olarak çeşitli amaçlar için tasarlanmış dağıtım seçenekleri ve ayrı olarak hazırlanmış ürünleri birçok yerde kullanılmakta. Bunların en bilinenleri SuSE OpenEXchange ve SuSE firewall.
Esas gücü ise şu anda tek 2.6 tabanlı enterprise ailesi dağıtım olan SuSE Enterprise Server 9 da görüyoruz. Birçok çalışanının core kernel developer olduğu SuSE, SLES9 ile kendi segmentinde arayı oldukça açtı. Burada aynı zamanda çeşitli Novell uygulamalarının (Zenworks gibi) SLES9 a eklenmiş olması Linux'a geçiş yapmak isteyen ama bir şekilde yönetimi nasıl yapacağını düşünen şirketler için çıkış kapısı oldu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet