18 Aralık 2009, 10:53
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kızarmış Hamur Köftesi (Çin)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzeme (4-6 kişi için) 500 gr. un
Tuz
Kara[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ber
200-250 ml. su
Kızartma yağı
İÇi:
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı sirke
2 taze [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (ince kıyılmış)
Garnitür:
Turp
Taze [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Unu ve tuzu bir kaseye eleyin. Biraz su katıp karıştırın. Hamuru, her birinin çapı 5 cm olacak şekilde yuvarlaklara ayırın.
İç için olan malzemelerin hepsini beraberce karıştırın ve hepsini hamurların ortalarına pay edin.. Ve dikkatlice kapayın. Her topu 20 dakika buharda tutun, kurutun.
Yağı tavaya [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve yine her topu 5-6 dakika altın gibi olana dek kızartın. Fazla yağı peçeteyle çekin.
Ganitürlerle süsleyip, servis yapın. |
| |