Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2006, 10:24   #5
Çevrimdışı
WhaLberg
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)



Türkiye Türkleri'nin Anadolu Medeniyetleri ile ilgisi kesinlikle yoktur. Saçmalamayın. Biz göçüp gelen Oğuz Türkler'i tamamen Orta Asya'ya aitiz.

Alıntı:
1- Türklerle Moğollar iki kardeş millettir. Altay grubu denen akraba milletlerin en mühim iki tanesidir. Türkçe ve Moğolca eskiden tek dil olup ancak Hunlar çağında iki ayrı dil haline gelmiştir. "Hun - Türk münasebetleri" adlı tebliğ ile bunu iddia ve ispat eden Türk, Moğol ve Çin dilleri bilgini Von Gabain olmuştur. (İkinci Türk Tarih Kongresi, s. 895- 911, İstanbul, Kenan Matbaası).

Moğollar Türk melezi bir millettir. Ancak, evet, yine de kardeş millettir. Ayrıca şu "Hun - Türk münasebetleri" meselesi biraz can sıkıcı. Çünkü Hunlar zaten Türk.

Alıntı:
11- Oğuzlar'ın da vaktiyle tam klâsik Türk tipinde olduklarının en büyük delili daha Selçuklu devleti kurulmadan önce ölmüş bulunan Mes'ûdî'nin kaydıdır. Mes'ûdî "Oğuzlar çekik gözlüdür. Fakat onlardan daha çekik gözlü olanlar da vardır." demektedir. Genellikle Oğuzlar'ın torunları olan bugünkü Türkiye Türkleri'nin arasında da bu tipin tam veyâ biraz değişik örnekleri çok sayıda göze çarpmaktadır.

Kesinlikle çok doğru. Zaten ilk Selçuklu Sultanları'na baktığımızda bu çekikliği çok iyi görebiliriz.

Alıntı:
12- Aksak Temir'in Türkiye Türkleri ile çarpışmasını bir millî dâvâ haline getirmeye çalışmak millî bir ihanetten başka bir şey değildir. Aksak Temir'in Yıldırım Bayazıda karşı savaşan ordusunda pek çok Doğu Anadolulu Türkmen vardı. Bu savaş gerçekte Osmanlı-Karaman, Osmanlı - Akkoyunlu, Osmanlı - Safevî vuruşmaları gibi bir iç savaştır. Osmanlı - Karaman ve Osmanlı - Safevî savaşlarında gösterilen sertlik Osmanlı - Çağatay savaşındakini bastıracak niteliktedir. Bu çarpışmalar Türk tarihinin oluşundaki bir kader sonucudur. Türk tarihi pek çok iç çârpışmalarla doludur. Nitekim Osmanlı tarihinde de prensler arasındaki kıyıcı savaşlar büyük bir bölüm teşkil eder.

Yıldırım ne kadar Türk ise, Timur ondan binlerce kat daha Türktür! Timur'un ordusunda Türkmen olmasının nedeni, Yıldırım'ın Anadolu'da Türkmen katliamı yapmasıdır. Bunun sonucunda Oğuz Beğleri Timur'a sığınmıştır.

Son olarak, Tatarlar Türk'tür. Tarihe geçmiş kanımca en büyük Tatar Türk'ü Mirseyit Sultangaliyevdir.

TurkcuToplumcu.com Nickli Üyeden Alıntı
MAZLUMLAR DÜNYASININ KUTUP YILDIZI: SULTANGALİYEV !!!

1917 Ekim Devrim ortamında Orta Asya Türk Müslüman halkların
içinden çıkan ilk komünist liderlerden birisiydi. Ancak onu asıl önemli yapan Dünya devrimine getirdiği özgün yaklaşımdır. Rus Devriminin tahlilinde, kurtuluşu batı proleteryasından bekleyen cağdaşlarının tesine, GaIiyev, devrimin 1918'den itibaren tıkandığını ve çıkış yolunun başta Doğu Halkları olmak üzere, "Sömürgeler Enternasyonali' ne bağlı olduğunu vugulayan ilk liderdir.



İktidara gelse bile,Batı proleteryasının elindekilerden Dünya Devrimi adına vazgeçmeyeceğini; aynı şekilde batı, proleteryasından umut bekleyen Rus Komünistlerinin umutlarını yitirdikleri anda, tıpkı batıdaki "yoldaşları" gibi Çarlık Rusyasının esir halklarına sırtını döneceğini, "ayakta kalmak "adına yapılacak her uygulamanın, Doğu Halklarına baskı ve sömürgelerin anti-emperyalist savaşına ihanet olarak sonuçlanacağını ısrarla vurgulayan da odur. 0, ezilen ulusların ayrı, özerk,farklı bir yoldan bağımsızlıklarını koruyarak, emperyalizme karşı birleşmeIerinin önemini vurguluyor, ancak bu şekilde Doğu Uluslarının sosyalizme yaklaşacağını, doğal kaynaklarını Emperyalist talana kapatarak, Batı, emekçilerini devrime zorlayabileceğini görüyordu. O bu öngörülerinde, dünya doğal kaynaklarının % 65 i Üzerinde oturan - Dil,kültür ,tarih ve coğrafya birliği olan- Türk Dünyası'nın Dünya Devrimi açısından stratejik öneminin farkındaydı.



Türk halklarının federal, sosyalist bir Turan devleti altında birleşmeleri gerektiğini ileri sürdü. Bu yolda çalışmalar yaptı. Stalin tarafından Türkçülük / Turancılık suçlamasıyla kurşuna dizdirildi. Yaşamını sosyalist Türk birliği ve sömürgeler enternasyonali ülküsü uğruna feda etti.



Çin,Hindistan,Afganistan,Ukrayna ve Balkanlar, Rus Çarlığının ,İngiliz,Fransız Emperyalizminin doğrudan hedefleri olarak, tek başlarına bağımsızlıklarını elde etmekten uzaktılar . Devrimin itici gücünün Doğuda olduğunu haykırdı ve görüşlerinin bedelini hayatıyla ödedi. Onun kanında ellerini yıkayanlar tarihten silinerek gittiler. Yarım kalan umutları tazelemek ona kaldı...

Saygılarımla..

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet