Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Aralık 2009, 20:57   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yumurtalı Konsome Çorbası




Konsome:Et suyu ile kemiklerin birlikte kaynatılmasından ve yağının alınmasından sonraki durumu.


Gereçler:
1 ½ lt (6 bardak) konsome
1 bardak süt 2 bütün yumurta
tuz-karabiber
Yapılışı:
1-Yumurtaları bir kaba kırın. Telle karıştırarak sütü katın. Tuz, biber koyun.
2-4 adet krem karamel kalıbına, ya da 15 cm. Çapında dibi düz bir kalıba boşaltın. içinde sıcak su bulunan bir tepsiye oturtun. Fırında 20 dakika pişirin.
3-Fırından ve sudan çıkartıp soğutun.Kalıpları ters çevirip boşaltın. Pişen yumurtalı karışımı küp şeklinde doğrayın.
4-Yumurtalı garnitürü konsome kaselerine dağıtın. Üzerine sıcak konsome koyup servis yapın

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan