Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Aralık 2009, 21:09   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Milföylü Sarma Tarifi




Malzemeler

4 adet yumurta
1 demet pazı
250 gram kıyma
2 çorba kaşığı galeta unu
1/2 kg'lık milföy hamuru
Yeterince tuz, karabiber, kimyon
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sıvıyağ



Yapılışı

4 adet yumurtayı katı olarak haşlayıp, kabuklarını soyalım.

kıymaya yeterince tuzu, karabiberi, kimyonu, galeta ununu ve yeterince suyu ilave ederek, yumuşatalım.

Pazı yapraklarının saplarını kesip, bol tuzlu suyun içinde diriliği gidinceye kadar haşladıktan sonra, suyunu süzelim.

Milföy hamurlarının üzerini kapatacak şekilde kıymalı harçtan yayalım.

Kıymanın üzerini de kapatacak şekilde pazı yaprağını yerleştirelim.

Dörde böldüğümüz katı yumurta dilimlerinden, bir sıra pazı yapraklarının ortasına dizelim.

Daha sonra, milföy hamurunun önce bir kenarını yumurtaların üzerine doğru kapatıp, sonra da diğer kenarını kapatarak hazırlayalım.

Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürelim.

Önceden ısıttığımız 180° C ısılı fırında kızarıp renk alıncaya kadar pişirelim.

Fırından çıkardığımız sarmaları sıcak sıcak servis yapalım.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan