Konu: Kobete
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Aralık 2009, 04:54   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kobete




Malzemeler
500 gr kuşbaşı dana ya da kuzu eti
1 yemek kaşığı tereyağı
5 adet yufka
3 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
Tuz karabiber

Yemeğin Tarifi
Önce etleri tereyağıyla kısık ateşte çevire çevire kavurun. Pişince sıcak 3 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyin. 5 dakika daha birlikte pişirip etleri süzün. Et suyuna ayıklayıp yıkadığınız pirinçleri ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Karabiber ekip karıştırın.



Pirinçlerin biraz diri kalması gerekir bir kez de fırında pişeceği için lapa gibi olabilir. Pilav pişerken börek sosunu hazırlayın. Büyük bir kasede yumurtaları sütü ve sıvıyağı iyice çırpın.



Şimdi sıra kobetleri sarmaya geldi. (Kobete Tatarca bol etli anlamındadır. Tavuk etiyle ve kıymayla da yapılır.) Yufkaları 4?e bölelim üzerlerine börek sosundan gezdirip ikiye katlayın ve bir komposto kasesine yayın kenarları dışta kalsın. Önce etli harçtan koyup üzerini pilavla silme doldurun. Kaseden sarkan yufkalarla üstünü kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine ters çevirin. Diğer yufkaları da aynı biçimde sarın. Kalan börek sosunu üzerlerine sürüp orta sıcaklıkta fırınlayın. Börekler kızarınca pişmiş demektir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan