Limon Soslu Bitkili Biftek Nasıl Pişirilir
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)
* 400 gram biftek
* 8 çorba kaşığı limon suyu
* 1 çorba kaşığı bal
* 2 çorba kaşığı diyet şekeri
* 1 çay kaşığı zencefil
* iki buçuk su bardağı su
* 1 çorba kaşığı mısırunu
* 1 çorba kaşığı su
* 2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
* 1 tutam kekik
Yapılışı:
1 – Teflon tavayı ısıtın.Biftekleri içine yerleştirin.Yumuşayana ve rengi değişene dek arkalı önlü pişirin.Sonra tavadan çıkarın.
2 – Tavanın içine limon suyunu,balı,diyet şekerini,zencefili ve iki buçuk su bardağı suyu alın. Kaynamaya başladığında ateşi kısın.Bu şekilde yaklaşık 10 dakika kaynatın.Mısır unu ile 1 çorba kaşığı suyu blendırdan geçirin.
3 – Ayrı bir tavada koyulaşana dek kaynatın. Kekik ve maydanozu ilave edin.Sonra limon suyunun bulunduğı karışıma ekleyin. Sürekli karıştırarak, pişirin. Son olarak biftekler ekleyin.Biftekler piştikten sonra tavayı ateşten alın.Servis yapın. |