Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Aralık 2009, 04:57   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Garnitürlü Biftek Nasıl Pişirilir





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEME

• 1 yemek kaşığı margarin
• 4 adet biftek (kesilmiş, dövülmüş, karabiberlenmiş, altı üstü tuzlanmış)
• 2 adet domates (büyük boy, soyulmuş, ince kıyılmış)
• 2 diş ince kıyılmış sarmısak
• 1 çay kaşığı kekik
• 1 çay kaşığı tuz
• 5 kahve fincanı rende kaşar

Garnisi: Sebze sote tereyağlı pilav




YAPILIŞI

Biftekleri bir tavada kızdırdığımız margarinde alt üst pişirip bir tabağa alalım, aynı tavaya sarmısağı ilave edip iki dakika soîeledikten sonra domatesi, kekiği ve tuzu ekleyelim.

Beş dakika daha soteleyip hazırladığımız bu harca bifteklerin üzerini tamamen kapatacak şekilde koyalım.

Rende kaşarları da yayalım, 200°C ısıdaki fırında kaşarların üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirelim. Garnitür eşliğinde sevise sunalım.

Not:

Bu tür yemeklerde et ile sosu ayrı ayrı bekletip servisten hemen önce fırınlamalı ve fırından çıkarınca hemen servis etmeliyiz. Beklettiğimiz takdirde arzu ettiğimiz lezzeti alamayız.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan reklamver