Garnitürlü Biftek Nasıl Pişirilir
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEME
• 1 yemek kaşığı margarin
• 4 adet biftek (kesilmiş, dövülmüş, karabiberlenmiş, altı üstü tuzlanmış)
• 2 adet domates (büyük boy, soyulmuş, ince kıyılmış)
• 2 diş ince kıyılmış sarmısak
• 1 çay kaşığı kekik
• 1 çay kaşığı tuz
• 5 kahve fincanı rende kaşar
Garnisi: Sebze sote tereyağlı pilav
YAPILIŞI
Biftekleri bir tavada kızdırdığımız margarinde alt üst pişirip bir tabağa alalım, aynı tavaya sarmısağı ilave edip iki dakika soîeledikten sonra domatesi, kekiği ve tuzu ekleyelim.
Beş dakika daha soteleyip hazırladığımız bu harca bifteklerin üzerini tamamen kapatacak şekilde koyalım.
Rende kaşarları da yayalım, 200°C ısıdaki fırında kaşarların üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirelim. Garnitür eşliğinde sevise sunalım.
Not:
Bu tür yemeklerde et ile sosu ayrı ayrı bekletip servisten hemen önce fırınlamalı ve fırından çıkarınca hemen servis etmeliyiz. Beklettiğimiz takdirde arzu ettiğimiz lezzeti alamayız. |