Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Aralık 2009, 05:05   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tereyağlı Ekmek




Malzemeler,
Hamuru için,
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
Yarım tatlı kaşığı instant maya
Üzeri için,
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
Hazırlanışı,
Hamur için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın.
Tüm malzemeler özleşene dek iyice yoğurun.
Hamurun mayalanması için üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat bekletin.
Mayalanan hamuru eşit büyüklükte parçalara bölüp şekil verin.
Şekil verdiğiniz hamurları 15 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.
Dinlenen ekmeklerin üzerine zeytinyağı ve su sürün.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Fırından çıkan ekmek ılındıktan sonra dilimleyin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan