Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Aralık 2009, 05:08   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Peynirli Cevizli Köy Mantısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hamuru için:
3 su bardağından biraz fazla un
2 çorba kaşığı süt
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet yumurta, tuz

İçine:
1 buçuk su bardağı dövülmüş ceviz içi
150 gr tuzu alınmış beyaz peynir
Sosu için:
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak

Üzerine:
2 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tereyağı


Genişçe bir kaba unu alın. Tuz ekleyin. Ortasını havuz gibi açın. Yumurta, yağ ve sütü ilave edin. İyice yoğurup sert bir hamur elde edin. Üzerini örtüp, 1 saat dinlendirin. Elinizle hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile hamuru açın. 2 adet yumurta sarısını az miktarda suyla hafif çırpın. Fırça ile yufkaların üzerine sürün.

Peynir ve cevizi karıştırıp, yufkanın üzerine aralıklarla koyun. Üzerine diğer yufkayı kapatın. Dişli hamur kesme bıçağı ile kesip bir süre kurutun.
Kaynamış tuzlu suda 6-7 dakika haşlayın.

Tencerden alıp süzün. Tavada bir çorba kaşığı tereyağını eritin. Mantıları yağda sote edin. Servis tabağına alıp, dövülmüş sarımsakla karıştırdığınız yoğurdu mantını üzerine yayın. Tatlı kaşığı tereyağını kızdırıp, kırmızı pul biber ilave edin. Mantını üzerine gezdirin.Servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan