26 Aralık 2009, 05:14
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Haşhaşlı Dolama Köbme
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler :
5 su b. söke un
1 tatlı k. tuz
yarım çay b.sıvıyağ
su
İç harcı için:
1 kase haşhaş
1 su b. sıvıyağ
1 yumurta
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 5 su bardağı söke unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı sade organik tuz ilave edin.Unun ortasına yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin.Ilık su ilave edin ve hamuru yoğurun.Hamuru merdane ile geniş ve ince bir hamur açın.Hamurun üzerine haşhaş sürün ve elinizle hamuru genişletin.
Daha sonra hamuru rulo yapın ve sarın.Yuvarlak bir fırın tepsisine dola***** haşhaşlı köbmeyi yerleştirin.Daha sonra elinizle hamuru bastırın.Önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
| |