Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Aralık 2009, 05:19   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kat Kat Poğaca




MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
Not :Yumurtanın beyazı ziyan olmasın diye içine konuluyor,

20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kadar)
Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

İçi : 100 gr beyaz peynir

YAPILIŞI

1 ) Mayayı çok az ılık suyla eritin.
2 ) Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yapın.
3 ) Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırın.

Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürün



4 ) Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlayın. En üsttekine yağ sürmeyin. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütün.


5 ) Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir ko***** sarın (Bu kadar tombiş bir poğaça pişecek mi acaba demeyin bu aşamada
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ben dedim ama piştiler
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bir de tavsiyem; çok sıkı olarak sarmayın yalnız Çok sıkı sarılınca kabarmayabiliyorlar)


6 )30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan