Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Aralık 2009, 05:21   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pastahane Usulü Ay Çöreği




hamuru:

1 paket yumuşak margarin
-1 yumurta
-3 kaşık şeker
-1/2 bardak su
-1 paket maya
-1/2 kaşık tuz
-1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 vanilya
- un

iç harcı:
1 bardak döğülmüş ceviz
-1/2 bardak pudra şekeri
-1 çay bardağı izmir üzümü
-1 kahve fincanı süt
-1 yumurta akı
-1 kaşık galeta unu
-1 portakal kabuğu rende
-3 kaşık kakao
-tarçın ve mutlaka yeni bahar
-ve 1 paket vanilya


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


yapılışı:

hamuru yoğur.hiç beklemeden bezelere ayır.iri ceviz büyüklüğünde...her bezeyi uzun oval şekilde aç iç harcını içine tam ortasına boylu boyunca koy.yanlarda kalan hamuru yukarı doğru kaldır ve birleştir sonra hamuru elinle biraz yuvarla ve ay şekli ver...üzerlerine yumurta sarısı sür... çatalın ucu ile çizik yap..istersen file badem de serp doğru fırına ...fazla olduğu için ben yarısını derin dondurucuya piştikten sonrada koyuyorum hiç bir şey olmuyor

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan